Результати

опитування батьківської громадськості щодо організації харчування 

в освітньому закладі

 

       В Україні з 1 січня 2021 року в школах змінюється меню для школярів.  Харчування буде більш різноманітним. Підходи до організації харчування змінено у новому санітарному регламенті – в документі вказали,  які продукти можна і потрібно використовувати при приготуванні їжі для учнів, а які категорично заборонені.

       Регламентом встановлено вимоги до харчових продуктів та готових страв, що можуть пропонуватись дітям,   групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів.

       З метою врегулювання  питання організації харчування у нашій школі було проведено опитування серед батьків учнів початкової школи і учнів пільгових категорій 5-11 класів (159 чоловік): 

       - 134 із числа опитаних висловили задоволення асортиментом, якістю блюд, які подаються дітям. Решта утримались від оцінки.

       - Щодо щоденного включення в меню учнів 1-4 класів молока, підтримку висловило 64  опитаних, тобто менше 45%.

      - Побажання:

1. Включити у меню вареники, пельмені, млинці.

2. Збільшити порції, щоб учні (старшокласники) наїдались.

3. Давати більше овочів і фруктів, салатів.

 

       На питання, чи згодні на підвищення вартості харчування (тобто збільшення батьківської доплати, щоб забезпечити виконання норм харчування) лише 23% відповіли ствердно.