Результати
опитування батьківської громадськості щодо організації харчування
в освітньому закладі
В Україні з 1 січня 2021 року в школах змінюється меню для школярів. Харчування буде більш різноманітним. Підходи до організації харчування змінено у новому санітарному регламенті – в документі вказали, які продукти можна і потрібно використовувати при приготуванні їжі для учнів, а які категорично заборонені.
Регламентом встановлено вимоги до харчових продуктів та готових страв, що можуть пропонуватись дітям, групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів.
З метою врегулювання питання організації харчування у нашій школі було проведено опитування серед батьків учнів початкової школи і учнів пільгових категорій 5-11 класів (159 чоловік):
- 134 із числа опитаних висловили задоволення асортиментом, якістю блюд, які подаються дітям. Решта утримались від оцінки.
- Щодо щоденного включення в меню учнів 1-4 класів молока, підтримку висловило 64 опитаних, тобто менше 45%.
- Побажання:
1. Включити у меню вареники, пельмені, млинці.
2. Збільшити порції, щоб учні (старшокласники) наїдались.
3. Давати більше овочів і фруктів, салатів.
На питання, чи згодні на підвищення вартості харчування (тобто збільшення батьківської доплати, щоб забезпечити виконання норм харчування) лише 23% відповіли ствердно.
You can do it, too! Sign up for free now at https://www.jimdo.com